onsdag, oktober 11, 2006

Efter opfordring

Halløj derude
Efter at være blevet opfordret af Liselotte til dette en gang i April, er det vel ikke for tidligt at gøre det nu.

1. Hvilken bog har betydet mest for dig?
Bøger betyder ikke så meget for mig på den måde. Jeg læser dem og har så en mening om det var en god bog eller en mindre god/ligegyldig bog eller evt. simpelthem en dårlig bog. Men for ganske nyligt læste jeg " I slørets rige" af Carmen Bin Laden, en tidligere svigerinde til den berømte Osama. Jeg tror ikke at det er den bog der har betydet mest for mig, men den gav mig ihvertfald meget at tænke på, og jeg blev (igen) så vred over den måde som kvinder behandles på i den del af verden.

2. Hvilken genre læser du mest?
Romaner, krimi, biografier, digte, eller noget helt femte?
Jeg læser lidt af hvert synes jeg selv. Krimi, biografier, humor osv. Noget jeg ikke gider er digte, gysere, rumskib/spaceadventure genren. I det hele taget gider jeg heller ikke at ting er skrevet så kryptisk at man skal læse en bog flere gange for at forstå det, det kan de intellektuelle beholde for mig! Et eksempel er Peter Høgh`s "de måske egnede". Det var ikke lige mig. Min favoritforfatter er helt klart John Irving, han er dejlig mærkelig, især Hotel New Hampshire, Ælemostreglementet og En bøn for Owen Meany, er skønne. En god krimi er heller ikke at foragte, især Svenske synes jeg godt om, eks. Henning Mankell, Lisa Marklund. Gode Danske forfattere er der også masser af og jeg elsker Jørgen Riel, Finn Søborg og Leif Panduro. De kan alle skrive så jeg kan grine næsten hæmningsløst. En god rejsefortælling af Troels Kløvedal er jeg også vild med, så kan jeg drømme mig til Samoa og Polynesien.

3. Hvilken bog læste du sidst?
Den sidste jeg læste var "i slørets rige" af Carmen Bin Laden, sikkert derfor den står så klart i erindringen. Før den var det en biografi om Anders Fogh Rasmussen (kan ikke huske titlen men var skrevet af en journalist) Jeg synes den var interresant og gav et ret godt billede af vores statsminister. Jeg synes den er skrevet hverken pro eller imod ham, men virker til man får et ret godt billede af denne person, det så uanset man er eninig eller ej med ham. Lige nu er jeg i gang med "DYB" af Henning Mankell.

4. Hvilket køn er du?
Hankøn, der ikke gider høre mere kvindevrøvl :-) Man er vel TV2 fan...

8 Comments:

Blogger Lizelotte said...

Hmmm Bruno . . . man kan se, at du har en anden bogsmag end fruen :-) og at den også overlapper lidt.

Godt, du endelig fik skrevet!

8:13 AM  
Blogger anne sTrik said...

Hvor herligt at du har taget opfordringen til dig. Din bogsmag ligner meget min ....

1. Det er uhyrligt svært at sige hvilken bog der har sagt mig mest, for det drejer sig om mange læste bøger gennem mange år. Jeg er faktisk ikke i stand til at nævne den bedste .....sorry. Hvis jeg skal nævne bøger der har betaget mig meget, er det Laura-bøger ”Det lille hus på prærien” serien. Jeg var barn i 50erne og 60erne, hvor børn ikke var forvent med fjernsyn., så det var radio/bøger/biografture der gav spænding i vores tilværelse. Derfor optog de bøger mig meget.

2. Romaner, krimier, biografier. Jeg læser gerne krimier af skandinaviske forfattere, og det er Karin Fossum, Anne Holt, Arne Dahl, Henning Mankell, Håkan Nesser. m.fl. En forfatter jeg også holder meget af er Lars Saaby Kristensen (bl.a. Halvbroderen). Han skriver, efter min mening fantastisk godt, om skæve mennesker.... på en tragikomisk måde. Maigull Axelssons Aprilheksen, Augustas hus, m.fl. Forleden dag købte jeg en krimi af Viktor Arnar Ingolfsson ”Bevor der Morgen graut”. Den har jeg ikke læst endnu, kan derfor ikke sige noget fornuftigt om den endnu. John Irving er også en af mine yndlingsforfattere.


3. Den sidste bog jeg læste var en krimi af Arne Dahl, som jeg ikke liiiige kan huske titlen på. Lige nu læser jeg Drachenläufer af Khaled Hosseini. Den er meget god – den giver et godt indtryk af Afghanistan, af de forskellige etniske folkeslag i landet. Jeg er i den første tredjedel af romanen, så det er begrænset hvor meget jeg kan sige om den ud over at det jeg har læst indtil nu, er godt og interessant skrevet.


4. Jeg er hunkøn, bosat i Tyskland på 24. år, så jeg læser oftest bøger på tysk - det gør dem ikke ringere ;-)

4:25 PM  
Blogger Lizelotte said...

HOV hov ... kom lige til at læse den sidste kommentar der...

7:07 PM  
Blogger Bruno said...

Tak for kommentarerne. Jeg er da lidt overrasket over at de kom så hurtigt her mindre ned et døgn efter bloggen blev født.

Anne, jeg kender ikke så mange af de forfattere du nævner. Har læst et par enkelte af Isabel Allende, som du skriver på din blog at du læser, men hun er nu ikke noget for mig.
Men på Tysk ville jeg nok betænke mig for at forsøge på, jeg nøjes med at læse Tyske mountain-bike magaziner, så forslår mit Tyske ikke til så meget mere.

7:40 PM  
Anonymous christina said...

Jamen, far, så fik du sgu også din egen blog! :)

Vi ligner nok ikke hinanden så meget hvad bøgerne angår, men vi læser begge to gerne John Irwing.

9:11 PM  
Blogger Bruno said...

Jamen Christina, de må da lige være noget for sådan en ung fyr som mig:-)
Det bliver nu nok ikek til dagligt bloggeri, men mere sådan en gan imellem, men lad os nu se.

8:14 AM  
Blogger anne sTrik said...

Hej Bruno.
Jeg er sikker på at du kan klare meget mere tysk end du tror. Da jeg for mange år siden begyndte at læse bøger på tysk, blev jeg helt frustreret af at alle navneord bliver skrevet med stort og jeg hakkede i det, for jeg troede hver gang et ord blev skrevet med stort, kom der en ny sætning.
Übung macht den Meister....

Sammenligner du den samme roman på dansk og tysk, vil de se at den tyske roman er halvanden gange så tyk som den danske, for tyskerne kan ikke få for mange ord med i deres sætningsopbygning ;-)

Held og lykke med din nye blog. Jeg vil gerne linke til den på min blog , for det kunne være sjovt om der dukkede en masse andre med interesse for litteratur op på den, men først skal jeg på ferie i gode gamle Danmark.

5:23 PM  
Blogger Bruno said...

Anne, jeg må nok skuffe dig mht. litteratur, det vil nok ikke blive det jeg skriver mest om. Men lidt ind imellem om de bøger jeg læser bliver nok det. Jeg er lidt sådan en periode læser. Jeg elsker at læse, men kun hvis jeg har god tid. Så min typiske læsevane er om morgenen i weekenderne, i ferier og hvis jeg i det hele taget taget har god tid. At læse er for mig en fornøjelse. Det kan være alvorlige temaer eller noget let og fornøjeligt. En blanding af det er passende for mig, har jeg læst noget lidt tungere stof bliver den næste bog som regel noget lettere.
God Danmarks ferie

9:52 AM  

Send en kommentar

<< Home